Merkenrecht

Alphabet BV is een voortzetting van alphabet consultancy en heeft het merkenrecht, dat alphabet consultancy sinds 2002 hield, met ingang van 2019 overgenomen, een en ander met behoud van historie.

Zonder recht op het merk Alphabet, is er geen toegang tot de naam Alphabet.Alphabet is een gewild merk. Het merk Alphabet is beschermd door meerdere (zeer) grote multinationals, die (ook) het merk Alphabet voeren. Je mag als bedrijf dan ook niet zomaar de naam Alphabet gebruiken. Dit kan (grote) juridische en financiële consequenties hebben.

Het merkenrecht bestaat uit meerdere klassen. Als het voor een bepaalde klasse is vastgelegd, kan een ander bedrijf het nog steeds gebruiken, maar dan voor een andere klasse. Bijvoorbeeld, als het merkenrecht voor Alphabet is vastgelegd voor financiële dienstverlening, kan een drukkerij zich nog Alphabet noemen, omdat dat een andere klasse is.

Het blijkt dat de (zeer) grote multinationals, die het merk Alphabet voeren, hun merkenrecht hebben vastgelegd voor de klassen 35 en 36. Zonder uitvoerig en precies te zijn, houdt dit grofweg in: financiering en financiële dienstverlening.

Het merkenrecht van Alphabet BV geldt voor de Benelux en voor de klassen 35, 36 en 41. Zonder uitvoerig en precies te zijn, houdt dit grofweg in: financiering, financiële dienstverlening en cursussen, trainingen en communicatie. Dit omvat de doelstellingen van Alphabet BV, waardoor Alphabet BV gerechtigd is het merk Alphabet te voeren.

Het merkenrecht van Alphabet BV is geregistreerd onder nummer 0700597.

Meer weten, neem gerust contact op.